October 15, 2006 at 2:34 am | Posted in Uncategorized | 6 Comments

Οπτικά το rc2 είναι σαφώς πιο ευχάριστο από την 1.5.0.7. Το σετ των εικονιδίων αλλάξε μικρές αλλαγές υπάρχουν στην μπάρα του url και στο σύστημα εισαγωγής αναζήτησης. Το εντυπωσιακό είναι ότι στη μπάρα αναζήτησης εάν δοκιμάστε να εισάγετε λέξεις στο Google και στο Yahoo θα δείτε προτεινόμενες αναζητήσεις από κάτω, ειδικά για ανορθόγραφους σαν εμένα είναι εξαιρετικά χρήσιμο. Τα tabs έχουν αλλάξει και αυτά με την σειρά τους και όταν μαζεύονται πολλά σε ένα παράθυρο του Firefox εμφανίζεται στα δεξιά τους ένα εργαλείο επιλογής του ενεργού tab.

Διαχείριση feed κάτι που μου φάνηκε ιδιαίτερα χρήσιμο ήταν η διαχείριση feed όπως αυτό εδώ μέσω των κλασσικών Live Bookmarks ή μέσω Bloglines, Google Reader ή My Yahoo!. Κάτι που είναι ιδιαίτερα βολικό για όσους χρησιμοποιούν 2-3 διαφορετικούς υπολογιστές.

Προσθήκες καταρχάς να πούμε ότι τα add-on που είχατε για την 1.5.0.7 δεν κάνουν για το RC 2 . Εν δευτέρoις ο νέος διαχειριστής add-on είναι ένα ισχυρό εργαλείο μετατροπής του Firefox σας και διαχειρίζεται και τα themes σας ταυτόχρονα.

Ορθογραφία όπως οι περισσότεροι έχετε προσέξει η ορθογραφία δεν είναι το μεγαλύτερο ατού μου αλλά με την εγκατάσταση του ειδικού λεξιλογίου που ανέπτυξε ο Ευριπίδης Παπακώστας και ο Στιβ Σταυρόπουλος υπόσχομαι ότι θα βελτιωθώ. Έτσι όταν έχω να συμπληρώσω μια φόρμα online δεν θα ντροπιάζω το εκπαιδευτικό σύστημα. Επισημαίνω ότι για τα αγγλικά ήδη έχω εγκαταστήσει το ανάλογο λεξικό. (μπράβο στα παλικάρια).

Διαχείριση session το rc2 θυμάται όχι μόνο τα 2-3 παράθυρα που έχετε ανοιχτά αλλά και τα tab που έχετε σε αυτά οπότε βάζοντας ένα add-on δεν χάνετε τίποτα από το session.

Anti-phising phising ή ψάρεμα είναι η τεχνική να κάνεις ένα site να μοιάζει με ένα άλλο για να κάνεις το υποψήφιο θύμα να εισάγει στοιχεία όπως η πιστωτική του το password του με σκοπό την διαδικτυακή απάτη. Δοκιμάζοντας όμως 2-3 τέτοια e-mail τα εντόπισε όλα.

Τελειώνοντας πρέπει να προσθέσω ότι δεν πρόκειται για τελικό προϊόν και ίσως για αυτό δεν είναι τόσο θεαματική ή αλλαγή. Ωστόσο προτείνω όσοι δεν χρησιμοποιείτε πολλά add-ons και είστε ήδη χρήστες του firefox να προχωρήσετε στην εγκατάσταση του.

Advertisements

6 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Ευχαριστώ για το αντον με το λεξιλόγιο δεν το ήξερα. Όμως μου φαίνεται ότι ο Φάϊρφοξ έχει πιο μεγάλη υποστήριξη στα Παράθυρα, από ότι στο Λίνουξ. Είχα αρκετά κράς τελευταία, και είπα να δοκιμάσω και τον Όπερα. Αλλά η αλεπού είναι αρκετά καλύτερη.

  2. και εμένα αθάνατα memory leaks!!
    πάντως ο Konqeror μου φαίνεται λίγο σταθερότερος σε περιβάλλον Linux από το Firefox ειδικά μετά την 1.5.0.4 και μετά

  3. Ναι ο Κατακτητής είναι καλός, τον χρησιμοποιώ συχνά αλλά η αλεπού είναι απομεινάρι των Γουίντουζ…

  4. Πάντως θα ήταν ωραία να μπορούσαμε να εισάγουμε add-on της αλεπούς στο κατακτητή

  5. Ναι πράγματι, τουλάχιστον υπάρχουν τα πλαγκινς, μπορεί να σχοληθεί κανείς στο μέλλον..

  6. το καλό είναι ότι και τα δύο project είναι ανοιχτά συνεπώς είναι αρκετά εύκολο για όσους ξέρουν από programming


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: