November 23, 2006 at 10:16 am | Posted in linux | 9 Comments

laptopΈνας Βρετανός χρήστης Λίνουξ κατάφερε να λάβει επιστροφή χρημάτων γιατί δεν χρησιμοποίησε Windows στο καινούριο του laptop…

Τα νέα του bbc αναφέρουν  ότι ένας κατανάλωτης στην Αγγλία που ήθελε να δουλέψει με Linux στον υπολογιστή του όταν άνοιξε το καινούργιο του Dell λάπτοπ πάτησε όχι στο παράθυρο αποδοχής της άδειας χρήσης των Windows μιας και η άδεια δίνει δικαίωμα για επιστροφή χρημάτων αφού έρθει κανείς σε επικοινωνία με τον κατασκευαστή του μηχανήματος.

Ο Dave Michel είναι ενεργό μέλος τις κοινότητας linux στην Αγγλία και γνώριζε πολύ καλά την συγκεκριμένη άδεια ήταν μάλιστα αποφασισμένος να φτάσει σε δικαστική διαμάχη. Όλη την διαδικασία την φωτογράφησε ώστε να μπορεί να πείσει την Dell και μάλιστα σε γράμμα που έστειλε στα γραφεία της Dell στο Bracknell δεν ανέφερε τα φωτογραφικά δεδομένα που είχε στα χέρια του.

Δύο μέρες μετά η Dell απάντησε προσφέροντας του το ποσό των 55.23 λιρών (81.76 ευρώ περίπου) χωρίς να ζητήσει καν το CD εγκατάστασης των Windows! Ο Dave καλεί και άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα του ώστε να αλλάξει η πολιτική του προεγκατεστημένου λειτουργικού συστήματος από τους επωνύμους κατασκευαστές και νομίζω ότι είναι μια καλή ιδέα.

Επίσης ένα μπράβο αξίζει στην Dell που δεν έκανε την ζωή του Dave δύσκολη.

Advertisements

9 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. μπραβο και στον χρηστη, μπραβο και στην dell, μηπως ηρθε η στιγμη να κανουμε αντιστοιχες πραξεις και στην χωρα μας αναρωτιεμαι…

 2. ειδικά στην ελλάδα νομίζω ότι θα μας περνάνε για κινέζους

 3. Μωρέ μπράβο του! Σωστός καταναλωτής δεν είναι μόνο ο ενημερωμένος, αλλά και αυτός που βάζει το μυαλό του να παίρνει στροφές.

  Αλλά εδώ στην γελλαδίτσα μας, τα προγράμματα των windows είναι ήδη προεγκατεστημένα δλδ η “αποδοχή” έγινε ήδη από την εταιρεία. Μήπως είναι πιο έξυπνοι και οι έλληνες κατασκευαστές & αντιπρόσωποι;

 4. ευρώπη η αγγλία,
  ευρώπη και η ελλάδα…
  ή μήπως όχι;

 5. Εδώ και *πάρα* πολλά χρόνια πάντως υπάρχουν δικά μας παιδιά που έχουν καταφέρει να πάρουν τα λεφτά τους πίσω
  http://lists.hellug.gr/pipermail/public/2002/004164.html

  http://lists.hellug.gr/pipermail/linux-greek-users/2000-May/026688.html

  Η πρωτη καταγεγραμμένη προσπάθεια για επιστροφή χρημάτων από προεγκατεστημένο λογισμικό στην Ελλάδα είναι:

  http://lists.hellug.gr/pipermail/linux-greek-users/1999-July/017176.html

 6. Τελικά έχουμε παλικάρια Linux-άδες και πιστεύω ότι εκεί έξω υπάρχουν εταιρικά στελέχη με ανοιχτό μυαλό… δεν νομίζω ότι έχετε να χάσετε τίποτα όσοι ακολουθήστε το παράδειγμα τους.

 7. Ακριβώς όπως τα λέει ο Σπύρος είναι. Εν έτη 1999-2000 είχα κααφέρει να πάρω τα λεφτά μου πίσω από τα Windows. Με είχαν πρήξει όσο παίρνει, αλλά είμαι ικανός και εγώ για αυτό.

  Διάθεση και όρεξη να έχει κανείς.

 8. Φίλε Παναγιώτη αν και με εξοργίζει το γεγονός του πρηξίματος για κάτι που ήταν δικαίωμα σου από κάθε άποψη, χαίρομαι που τα κατάφερες. Εάν όλοι δείχνανε την διάθεση και την όρεξη που επέδειξες ίσως η πολιτική των εταιριών να ήταν περισσότερο ανοιχτή και σε άλλες επιλογές.

 9. […] Πριν μερικές βδομάδες είχα αναφερθεί στην περίπτωση ενός βρετανού που επιθυμούσε να μην χρησιμοποιήσει Windows στο λάπτοπ του και έλαβε επιστροφή της αξίας του λογισμικού που δεν χρησιμοποιούσε και συνόδευε το καινούριο του λάπτοπ. Μάλιστα στα σχόλια του έν λόγω άρθρου εμφανίστηκε ένας έλληνας καταναλωτής και linux-ας που ανέφερε την περιπέτεια του στην διεκδίκηση αυτού του ποσού. […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: