βρούμ… βρούμ…

April 13, 2007 at 7:09 am | Posted in linux, mozilla, open economy, open source, open source everything | 5 Comments

Εάν ασχολήστε καθόλου με το μηχανοκίνητο αθλητισμό θα έχετε ακούσει τον αγώνα Indianapolis 500 ή Indy 500, είναι ένας αγώνας με μονοθέσια που διεξάγεται το Σαββατοκύριακο πριν την ημέρα των πεσόντων στις ΗΠΑ (Memorial Day) η οποία εφέτος πέφτει στις 28 Μάη. Ο αγώνας διεξάγεται με ειδικά μονοθέσια στην πόλη Speeway (που όρια έχει την ίδια την πίστα και τριγύρο της την Indianapolis πŸ™‚ )

Ωραία άλλα αυτά είναι λίγο άσχετα με το ανοιχτό λογισμικό… χχμμμμ…. όχι καθόλου πρίν μερικές μέρες στο forum του spreadfirefox προτάθηκε ο Firefox να γίνει σπόνσορας ομάδας στο Indy 500. Firefox Race Car

Σαν να μην έφτανε αυτό μια καινούρια πρωτοβουλία προσδοκά να γίνει σπόνσορας σε μια ομάδα Indy 500 αυτή τη φορά με τα σύμβολα και τα χρώματα του Linux.

Πολύ θα ήθελα οι ελληνικές κοινότητες να δείξουν ανάλογες πρωτοβουλίες στο μέλλον… πχ στο Ακρόπολις

Advertisements

5 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Αν κάποιος έχει τα χιλιάδες ευρώ που χρειάζονται…..

 2. Πριν 1-1.5 χρόνο συζήτησα με το Mozilla Foundation για να “τρέξουμε” την ιδέα της συλλογικής ολοσέλιδης διαφήμισης σε μια ελληνική εφημερίδα. Πήρα τηλέφωνο αρκετές εφημερίδες και ακόμη και στο ΒΗΜΑ της Κυριακής, το κόστος ήταν “εφικτό”.

  Αν και πίστευα ότι μπορούμε να μαζέψουμε τα χρήματα, η ιδέα σταμάτησε νωρίς γιατί δεν μπορούσα να αποδείξω στον οργανισμό ότι *μπορούμε* να το κάνουμε. Και η αλήθεια είναι ότι οι λίστες που έχει αυτήν τη στιγμή η Κοινότητα για επικοινωνία δεν είναι και πολύ δεκτικές για τέτοιες ιδέες και δεν υπήρχε ιστορικό παρόμοιας επιτυχημένης οργάνωσης.

  Πολύ θα ήθελα να δω να βελτιωθεί το κλίμα στην ελληνική Κοινότητα και να καταλάβουμε όλοι ότι τέτοιες ενέργειες, αν και μακριά από τον κώδικα, είναι πολύ οφέλιμες για τα Έργα.

  Πάντως, κανείς δεν μας εμποδίζει να κάνουμε το πρώτο βήμα. πŸ™‚

 3. Νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα για να προωθήσουμε το ανοιχτό λογισμικό… κάποια πράγματα η κοινότητα θα τα δεχθεί κάποια θα τα απορρίψει.

  Το θέμα είναι να γίνονται προτάσεις και να τις συζητάμε all-together.

 4. […] 4, 2007 at 7:10 pm | In open economy, linux | Ένα βίντεο (σε flash) φτιαγμένο από τα στελέχη του Tux 500 το οποίο έχει συγκεντρώσει το ποσό των 10000 δολαρίων για την συμμετοχή του linux σε ομάδα αγώνων […]

 5. […] linux | Το tux500 το  πρόγραμμα για την προώθηση του Linux μέσα από τον αγώνα του Indianapolis 500 το είχαμε αναφέρει και […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: